Közélet

Halottnak hitt Róza néni – cáfol az orvos

A körzeti orvos azt állítja, őt már egy több napja halott nőhöz hívták, de kiderült, hogy él.

Lombár Gábor balatonfenyvesi polgármester azt mondta hétfőn a sonline.hu-nak, hogy több bejelentés is érkezett, miután napok óta gyűltek az újságok Róza néni postaládájában. Ő szólt a tanyagondnoknak is, hogy nézzen körül a helyszínen.

Babaics Attila tanyagondnok egy nappal korábban is járt már a háznál, de nem jutott be. Másnap aztán átugrott a kerítésen, benézett az ablakon, de nem tudta eldönteni, fekszik-e ott valaki, vagy sem. Kihívta a rendőröket, és a helyi lakatost is, aki kinyitotta a ház bejárati ajtaját. A tanyagondnok azt mondja, látta, hogy az ágyban fekszik és nem mozog a néni, kihívták tehát a halottszállítót, és értesítették az orvost is. Azt már ő is csak mástól hallotta, hogy ezután letakarták az idős nőt, de amikor újra kitakarták, már pislogott, lélegzett. Állítólag ekkor értesítették a mentőket.

Veress Zsolt háziorvos a lapnak azt mondta, nem igaz, amit a bulvárújság ír. Azt állítja, őt egy többnapos halotthoz hívták, vagyis halottvizsgálatra készült. Amikor megérkezett, egy rendőr azt mondta neki, hogy a néni nem halt meg, mégis él. Ő vizsgálta meg először, majd a mentők kórházba szállították.

Úgy tűnik, valami azért még sem stimmel, mert a Fonyódi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást az ügyben.

Hétfőn délután a rendőrség újabb közleményt adott ki: e szerint „a sonline.hu hírportál 2013. február 25-én 12 óra 20 perctől hozzáférhető „Halottnak hitték Róza nénit – cáfolja az orvos a bulvárlapot” című közlésében Veress Zsolt balatonfenyvesi háziorvos olyan tartalmú nyilatkozatot tett, amely szerint 2013. február 22-én Balatonfenyvesen egy családi házban nem ő állapította meg egy 77 éves hölgy halálát.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a háziorvos valótlan nyilatkozatot tett.

A rendőrség korábbi hivatalos nyilatkozataival összhangban Veress Zsolt állapította meg a halál tényét, majd a helyszínt elhagyta. Távozását követően mintegy fél óra elteltével a helyszínbiztosításban részt vevő rendőrök észlelték, hogy az orvos által letakart hölgy él.

Az ügyben a Fonyódi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik