Közélet

Sok a karambol az ország útjain

havazás autómentés (havazás, )
havazás autómentés (havazás, )

Rövid időn belül ötször riasztották a tűzoltókat Pest megyében árokba csúszott járművek mentéséhez, noha a folyamatos sózásnak köszönhetően csupán a mellékutak egy részén okoz gondot a havazás.

Spitz Alexandra, a megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a 31-es főút tóalmási elágazásánál a havas, jeges burkolaton több jármű is egymásba csúszott, egy személyautó pedig árokba borult, de senki sem sérült meg. A műszaki mentést teljes zárás mellett megkezdték.

Abonynál egy kisáruszállító jármű, Cegléden egy kamion csúszott árokba, az utóbbi esetben a helyi tűzoltók a fővárosiaktól kértek darut a mentéshez. Szentendrén két elakadt autó, Tahitótfalun egy felborult kocsi adott munkát a tűzoltóknak. A bajba jutott járművek utasai közül senkit sem kellett kórházba vinni – tette hozzá a szóvivő.

Pest megye csaknem 2500 kilométeres közúthálózatán a burkolat – részben a megelőző jellegű sószórásnak köszönhetően – általában sónedves, a főutak jól járhatók, ám néhány alacsonyabb forgalmú mellékúton kisebb fennakadásokkal lehet számolni – közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

A 31-es főút Tápiószecső és Szentmártonkáta közötti szakaszán (ahol több jármű csúszott egymásba) a társaság munkagépei jelenleg is dolgoznak a síkosság megszüntetésén. A legutóbbi jelentések szerint a régióban Cegléd és Monor térségében a legintenzívebb a havazás, a 4-es főúton télies útviszonyokra készüljenek a közlekedők – tette hozzá a szóvivő.

Nehezen járható vagy járhatatlan út nincs a megyében, a társaság csaknem ötven munkagépe folyamatosan sózza, takarítja az utakat – közölte Pécsi Norbert Sándor.

Zalában sem jobb a helyzet

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a havazás miatt a 75-ös úton, a baki tetőnél elakadt kamionok nehezítik a közlekedést.

Korábban egy busz és egy teherautó ütközött össze a 84-es úton, Zalagyömörőnél, egy ember megsérült.

Nógrád megyében két utat lezártak

Mátraszele és Jánosakna között egy autóbusz, a Nagylóc és Zsúnypuszta közötti szakaszon pedig egy kamion csúszott árokba. A balesetekben sem sérült meg senki, de a műszaki mentés idejére mindkét útszakaszt teljes szélességében lezárta a rendőrség.

Súlyos baleset Szabolcsban is

Három autó ütközött össze a 4-es főút Székely és Nyírbogdány közötti szakaszán pénteken, a balesetben ketten súlyosan megsérültek. A balesethez a nyíregyházi hivatásos és a demecseri önkéntes tűzoltók vonultak. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljesen lezárták.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére a szombati napra. Az előrejelzésük értelmében gyenge ónos eső várható (a várt csapadékmennyiség általában 0,1 mm) Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna Vas, Veszprém és Zala megyében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik