Közélet

Pokoli kínt okozott Gábor, a halálosztó

szomorú lány (szomorúság, depresszió, magány, )
szomorú lány (szomorúság, depresszió, magány, )

A pszichológus azt mondja, az öngyilkossági tippeket adó Gábor megbocsáthatatlan bűnt követett el.

A Borsnak nyilatkozott az a pszichológusnő, aki évekkel ezelőtt jelezte a rendőrségnek az öngyilkosságra buzdító internetes oldalak működését. A lapnak azt mondta, több fiatallal is kapcsolatba került azok közül, akik ezeken az ­ol­dalakon tanácsokat kaptak. Véleménye szerint a buzdító megbocsáthatatlan bűnt követett el, hiszen azokat az embereket is megerősítette szándékukban, akik egyébként lehet, hogy eltéríthetők lettek volna. A szakorvos állítólag regisztrált az oldalakra, bele tudott olvasni a levelezésekbe. A moderátor sosem próbálta lebeszélni a fiatalokat.

Korábban a Hír24 azt írta, hogy 57 halálvágyó fiatalnak adott tanácsokat a múlt héten letartóztatott, pecöli fiatal. A 22 éves fiúnak  – a Bors szerint – négy halállal végződő és két sikertelen öngyilkossághoz lehet köze. A „Crazy srác” néven is írogató fiú nyolcezer e-mailjében merült fel az öngyilkosság, mint téma.

A Zaol.hu felkereste a fiú Vas megyei otthonát, édesanyját és nagymamáját. A 72 éves asszony szerint Gábornak nincsenek barátai, zárkózott típus, de – mint mondta – amit kellett mindent megcsinált otthon.  Ő is észrevette, hogy egy ideje megváltozott unokája, például sapkában aludt.

Gábornak nem volt munkahelye, néha alkalmi munkákat vállalt. A kapott pénzt takarékba tette, spórolt. Mivel nem járt szórakozni, túl sok mindenre nem költött.

Januárban számoltunk be róla, hogy egy fiú és egy lány öngyilkos lett egy újpesti panellakásban. Az ajtóra egy cetlit ragasztottak, melyen az állt, hogy ne csengessen be senki. Ez lett gyanús a szomszédoknak. Hívták a mentőket és a tűzoltókat. Rájuk törték az ajtót, de már nem tudták újraéleszteni őket. Mérgező gáztól fulladtak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik