Közélet

Álrablás Tatán

kes(210x140)(18).jpg (kés, véres)
kes(210x140)(18).jpg (kés, véres)

Késsel fenyegették, megsebesítették és elvették a pénzét – ezt mondta a férfi. Kiderült, egy szava sem igaz.

A fiatalember az egyenruhásoknak elmesélte, a szombat éjszakát egy szórakozóhelyen töltötte, ahonnan 4 óra körül jöhetett el barátaival. Taxival akartak hazamenni. A fuvarra vártak, mikor csörömpölést hallottak, majd kis idő elteltével egy férfi cigarettát kért tőlük. Nem volt náluk, így az ismeretlen ember arrébb állt. Nem sokkal később a fiatalnak megszólalt a mobiltelefonja. Ekkor a kéregető ismét hozzájuk lépett, kést rántott elő és az értékeket akarta. A fiatalember – állítása szerint – rámarkolt a késre, melytől megsérült, barátjának pedig odakiáltott, hogy fusson messzire. A rabló ezután menekülőre fogta.

A fiatal ezután értesítette a mentőszolgálatot, majd a rendőrséget. Az egyenruhásoknak részletes személyleírást adott támadójáról. Elmondta, milyen idős férfit keressenek, ismertetőjelként pedig elárulta, hogy a rabló arcának jobb oldalán, szemöldöke felső részétől az arca közepéig tetoválás látható.

Járőrök és nyomozók átfésülték a környéket, a bűnügyi technikusok pedig alapos helyszíni szemlét végeztek. Egyre inkább úgy tűnt, nem éppen úgy történtek a dolgok, ahogy azt nekik elmesélték, sőt az is lehet, hogy az egész meg sem történt. Utóbbi akkor vált egyértelművé, mikor a fiatalember által hallott csörömpölés helyszínéhez vezető úton vércseppeket találtak, melyek egy kitört, szintén vérrel szennyezett kirakatüvegig tartottak.

A nyomozók ismét meghallgatták a bejelentőt és persze közölték vele, mit tapasztaltak. A fiatal ekkor bevallotta: senki nem akarta kirabolni, az egész történetet ő találta ki. Ő törte be az ablaküveget, így sérült meg a keze. A sértettből gyanúsított lett. Rongálás és hatóság félrevezetése miatt is felelnie kell. Hogy miért találta ki a rablásról szóló történetet, nem tudni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik