Közélet

Szablyás rabló fosztotta ki a pécsi kisboltot

szablyas-rablo(960x640).jpg (szablya, rabló, )
szablyas-rablo(960x640).jpg (szablya, rabló, )

A férfi jött és ment, a pénztárgép darabokban végezte – az eseményeket kamera rögzítette.

A férfi a napokban rontott be a Pécs kertvárosában lévő vegyesboltba. Gyors, határozott léptekkel a pénztárgép, egyúttal az eladó felé vette az irányt. A riadt nő rögtön arrébb ugrott, majd alig néhány pillanattal később felkapott egy kést a pultról, maga elé tartotta, végül közelebb merészkedett. A rabló ekkor elrettentésképp suhintott egyet „fegyverével”.

Közben megküzdött a pénztárgéppel is, kitépte a helyéről, próbálta az ajtó felé húzni, de az összes apró a földön landolt. A férfi gyorsan kivette a papírpénzt, ebben a pillanatban az eladó gázspray-t fújt felé. A rabló a zsákmánnyal együtt elmenekült. Összesen hatezer forinttal lett gazdagabb. A nőnek nem esett baja.

A férfit egyelőre keresik az egyenruhások, az eseményeket azonban rögzítette a kamera. A rendőrség a felvételt közzétette a honlapján, hogy minél előbb a tettes nyomára akadjanak.

A támadó a képek alapján 30-40 év körüli, 165-170 centiméter magas, erős, zömök testalkatú. A rablás idején símaszkot, kesztyűt, sötétzöld, felirat nélküli kabátot, sötét nadrágot és fekete cipőt viselt. Akciója alatt egyszer sem szólalt meg, követelését késsel hadonászva igyekezett nyomatékosítani.

A rendőrség kéri, aki bármilyen információval rendelkezik a bűncselekménnyel vagy a rablóval kapcsolatban, tegyen bejelentést. A nyomozók egyébként azt gyanítják, hogy a tettes a közelben lakhat, vagy legalábbis ismeri a környéket, esetleg rokonai élhetnek arrafelé, mivel tisztában volt az üzlet elhelyezkedésével, nyitvatartási idejével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik