Közélet

Ruhára, mobilra költhet TEK

Terrorelharitasi-Kozpont(960x640)(2).jpg (terrorelhárítási központ, tek, )
Terrorelharitasi-Kozpont(960x640)(2).jpg (terrorelhárítási központ, tek, )

Az uniformis és a telefonvásárlásra megkapták az engedélyt a terrorelhárítók, de a tervezett autókról le kell lemondaniuk.

A hvg.hu kedden adta hírül, hogy az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának hétfői ülésén jóváhagyta a Terrorelhárítási Központ (TEK) tervezett beszerzéseit. Majdnem 100 nagy teljesítményű kocsit akartak 728 millióért, valamint mobilokat és bevetési ruhát 272 millióért.

Nem az autókra, igen a többire

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár kedden az MTI-nek azt mondta, nem járultak hozzá az autóbeszerzéséhez, és felülvizsgálják a további tételek beszerzését. Mára ez megtörtént és Lázár János bejelentette, hogy a rendvédelmi szempontból fontos eszközök beszerzését jóváhagyták, megismételte, hogy a gépjárművekre viszont nemet mondtak.

Előzőleg, Hajdu János, a TEK főigazgatója személyesen próbálta meggyőzni az államtitkárt, hogy kellene a kommandósoknak az a néhány autó még, de a jelek szerint eredménytelenül.

A TEK szerdai közleményében azzal indokolta a beszerzések szükségességét, hogy január elsejétől a szervezet létszáma több mint 200 fővel bővült, a meglévő kilenc bevetési egység mellé öt új, vidéki műveleti osztály csatlakozott.    A tervezett beszerzésekkel a rendőrség szervezetéből átkerülő új állomány részére ugyanazokat a felszereléseket és feltételeket lehet biztosítani, amelyeket a már meglévő egységek használnak – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik