Közélet

Nyomoznak a diákokat fenyegető drukkerek ellen

Debreceni diákokat és egy futballszurkolót is kihallgattak, egyelőre nem tudni, lesz-e következmény.

Eljárást indított a Debreceni Rendőrkapitányság a Hallgatói Hálózat (HaHa) hétfői debreceni rendezvényének megzavarása miatt.

A HaHa fórumán néhány hallgató és tucatnyi helyi futballszurkoló jelent meg, és azt kérték számon, hogy a Hallgatói Hálózat helyi szervezete korábban a nagyerdei stadion megépítése ellen tiltakozott.

Az MTI tudósítója a helyszínen a fórum iránt gyér érdeklődést tapasztalt, majd a drukkerek érkezése után sokszor káromkodásba és ordítozásba torkolló vitát.

Kihallgatások

A fórumon a szurkolók közül felszólaló Szepesi Miklós Zsolt az MTI-nek elmondta: szerda este jelezte neki a rendőrség, hogy az ügyben feljelentés alapján eljárás indult, amelyben őt tanúként kívánják kihallgatni.     Rutz Tamás és Nagy Péter Ábel, a HaHa debreceni aktivistái az MTI megkeresésére elmondták: az ügyben a szervezet képviselői nem tettek feljelentést, és őket nem kereste meg a rendőrség a történtekkel kapcsolatban.

Juhászné Kiss Katalin, a Debreceni Rendőrkapitányság sajtószóvivője az MTI kérdésére csütörtökre ígért tájékoztatást az ügyről.

Fideszes vagy nem?

Szepesi Miklós Zsolt a 2010-es országgyűlési választásokon a Fidesz Hajdú-Bihar megyei listáján szerepelt. Pósán László, a párt debreceni szervezetének vezetője az MTI-nek ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy Szepesi Miklós Zsolt soha nem volt tagja a Fidesznek, és a rendezvényen készült videók alapján nem is politikai jellegű volt a felszólalása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik