Közélet

Újabb Audikkal erősít a TEK

tek (tek, terrorelhárítási központ, )
tek (tek, terrorelhárítási központ, )

Majdnem 100 autót kapnak a terrorelhárítók közbeszerzés nélkül.

Újabb közbeszerzés nélküli vásárlásokat engedélyezett az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága a Terrorelhárítási Központnak (TEK), többek között 728 millió forintért vásárolhatnak 92 darab nagy teljesítményű autót, közöttük például Audi A7-est – írta a hvg.hu, a bizottság hétfői üléséről tudósítva. A TEK nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva kérte a közbeszerzés mellőzését.

A Belügyminisztérium szerint az operatív akciók, illetve egyes védett – magyar és külföldi – személyek biztonságának szavatolása csak az új gépjárműparkkal lehetséges.

A portál emlékeztet, hogy a TEK két éve listaáron 15 – 40 millió forintos Audi Q7-eseket vásárolt a bűnözők üldözéséhez.

Az új munkatársak miatt kell költeni

A testület dolgozóinak szükségük van új mobiltelefonokra is, az előfizetésekkel együtt 271,6 millió forint értékben, valamint bevetési ruházatra. Ez utóbbira 90 millió forintot fordítanak. Tóth László gazdasági és informatikai helyettes államtitkár a beszerzéseket a TEK tervezett kétszáz fős létszámfejlesztésével magyarázta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik