Közélet

Egyelőre nem vizsgálják a Laborc-Portik találkozókat

Egyelőre nem áll fel a Laborc Sándor korábbi NBH-főigazgató és P. Tamás, az Energol Rt. előzetes letartóztatásban lévő volt vezetője között létrejött találkozók körülményeit vizsgáló tényfeltáró bizottság - ismertette az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának keddi, zárt ajtók mögött meghozott döntését Mile Lajos.

Az LMP-s képviselő azt mondta, a kérdést nem vették le véglegesen a napirendről, de a testület kormánypárti tagjai úgy ítélték meg, hogy a bizottság felállítása egyelőre túl korai lenne.

Pintér Sándor belügyminiszter egy írásbeli kérdésére adott keddi válaszában “különösen alkalmasnak” tartotta a nemzetbiztonsági bizottság által elrendelt ténymegállapító vizsgálatot arra, hogy feltárja a Laborc Sándor és P. Tamás közötti találkozók körülményeit, és célszerűnek nevezte, hogy a vizsgálat fogja át az Energol Rt.-vel kapcsolatosan felmerülő kérdéseket is.

Az ellenzéki képviselő – a parlamenti honlapon közzétett irományában – emlékeztetett arra, hogy a nemzetbiztonsági bizottság 2012. december 11-ei ülésén ténymegállapító vizsgálat elrendeléséről döntött. A vizsgálat tárgya: a nemzetbiztonsági szolgálatok és a szervezett bűnözés kapcsolatával összefüggő nemzetbiztonsági kérdések, különös tekintettel a Laborc és P. Tamás közötti találkozók kapcsán fellelhető információkra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik