tek
Közélet

A Miniszterelnökség nem támogatja a TEK-es autóbeszerzést

miniszterelnökség (miniszterelnökség, TNOR, politika, )
miniszterelnökség (miniszterelnökség, TNOR, politika, )

A Miniszterelnökség nem járul hozzá a Terrorelhárítási Központ (TEK) autóbeszerzéséhez, valamint felülvizsgálja a további tételek – ruházat vagy mobiltelefon – beszerzését is.

Ezt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár mondta kedden az MTI-nek, miután a hvg.hu arról írt, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának hétfő délutáni ülésén kiderült: körülbelül 728 millió forintért vásárolna újabb nagy teljesítményű autókat, többek között Audi A7-eseket a TEK, amely két évvel ezelőtt listaáron 15 millió és 40 millió forint közötti értékű Audi Q7-eseket vett a bűnözők üldözéséhez.

A cikk kitért arra is, a testület új mobiltelefonokra előfizetésekkel együtt 271,6 millió forintot tervez elkölteni, bevetési ruházatra pedig további 90 millió forintot fordítanának. Az idén 13,4 milliárd forintból gazdálkodó TEK a közbeszerzés mellőzését kérte – írta a hvg.hu.

A Hír24 közben megtudta, hogy az előterjesztésben egy 1100-1200 darabos mobiltelefon-beszerzés és az ehhez kapcsolódó flottás előfizetés szerepel. Ez azt jelenti, hogy a 200 fővel bővülő TEK teljes állományának készülékeit szeretnék lecserélni. A TEK idei, 13,4 milliárd forintos költségvetéséből valamivel több mint 2 milliárdra kapták meg a közbeszerzés alóli mentességet a hétfői bizottsági ülésen. Ez azt jelenti, hogy ennek a pénznek az elköltéséről csak sejtéseink lehetnek, nem írnak ki ugyanis közbeszerzési pályázatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik