Közélet

Mérgező pénisznövelő került forgalomba

alsónadrág (alsónadrág, )
alsónadrág (alsónadrág, )

Rákkeltő és májkárosító a LIBIDO7 készítmény, amely akár interneten keresztül is megrendelhető.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszerbiztonsági Kockázatértékelési Igazgatósága az Európai Unió tagállamaiban működő gyorsvészjelző rendszeren keresztül érkezett riasztásról értesítette az Országos Tisztifőorvosi Hivatalt.

A riasztás alapján hollandiai nagykereskedésen keresztül Libido & Penis Enlargement (márkanév: LIBIDO7) megnevezésű, ismeretlen eredetű gyógynövény tartalmú étrend-kiegészítő készítmény került forgalomba, amely – magas pirrolizidin alkaloidok szintje miatt – kifogásolt – olvasható az ÁNTSZ oldalán.

Mint a hivatalnál felhívják a figyelmet, a pirrolizidin alkaloidok növények által termelt természetes toxinok nagy csoportja, melyek közül többnek erős májtoxicitása van és patkánykísérletekben karcinogénnek (azaz rákkeltőnek) bizonyultak. Embereknél a legfőbb májkárosító hatás az erek elzáródása. Több pirrolizidin alkaloidot az emberre lehetséges karcinogénnek állapították meg.

Az ÁNTSZ eddigi információi alapján, a készítmény Magyarországon történő forgalmazásáról – egy cég saját felhasználásra történő megvásárlása kivételével – a hatóságnak nincs tudomása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik