Közélet

Tovább izgulhat a bankrabló rendőr

maszkos-rablo(210x140)(6).jpg (maszk, rabló, betörő, )
maszkos-rablo(210x140)(6).jpg (maszk, rabló, betörő, )

Az elsőfokú bíróság felmentette a rendőrtisztet, az ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el.

Hatályon kívül helyezte a korábbi felmentő ítéletet és új eljárásra kötelezte az elsőfokú bíróságot a Pécsi Ítélőtábla pénteken a görcsönyi takarékszövetkezet ellen elkövetett rablással vádolt rendőrtiszt ügyében.

Az ítélőtábla Krémer László vezette tanácsa szerint a Pécsi Törvényszék határozata megalapozatlan volt, a bíróság a tényállást nem derítette fel teljes egészében és indoklási kötelezettségének sem tett maradéktalanul eleget.

Az ügyészség azzal vádolja D. Zoltán rendőr őrnagyot, hogy 2010. május 18-án szolgálati autóval a pénzintézethez hajtott és szolgálati pisztolyával fenyegetőzve 258 ezer forintot zsákmányolt.

Az ügyészség azzal vádolta meg a rendvédelmi szervek alkalmazottjainak ellenőrzését végző rendőri szerv őrnagyát, hogy 2010. május 18-án szolgálati autóval a pénzintézethez hajtott, majd a szolgálati pisztolyával fenyegetőzve 258 ezer forintot zsákmányolt.

Két kollégája őt vélte felfedezni a biztonsági kamerák felvételei alapján, és a rabló autója is hasonlított arra, mellyel aznap a rendőrtiszt közlekedett.

Az őrnagy az eljárás közben végig következetesen tagadta bűnösségét, és többször hangoztatta: ki fog derülni, hogy nem ő az elkövető. Azt mondta, a rablás napján pénzt vett ki egy bankfiókból adóhátralékának befizetéséhez, egy benzinkútnál sört, egy boltban cigarettát vásárolt, majd találkozott egy informátorral, közben kikapcsolta a mobiltelefonját.

A görcsönyi pénzintézetben régóta nem járt, a rablásról a feleségétől értesült. Dömös Zoltán korábban kitért arra is, a szülei Görcsönyben élnek, és hallotta, hogy a helyi bankfiókban kevés pénz van. Mint mondta, ha ő rabolt volna, biztosan másképp követi el a bűncselekményt, például kesztyűt húz, csökkentve a lebukás veszélyét.

Korábban garázdaság miatt egy év próbára bocsátották. Most bankrablással vádolták, de a bíróság felmentette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik