Közélet

Nem hoz magával új vezetőket a főkapitány

Papp Károly országos rendőrfőkapitány  (Papp Károly országos rendőrfőkapitány )
Papp Károly országos rendőrfőkapitány  (Papp Károly országos rendőrfőkapitány )

Nem tervez jelentős személyi és szervezeti változtatásokat Papp Károly új országos rendőrfőkapitány, aki szerint a rendőrök többet nem, de jobban dolgozhatnak.

Törvényes, szakszerű és határozott, a polgárokat szolgáló rendőrséget szeretne Papp Károly új országos rendőrfőkapitány. A posztját hétfő óta betöltő hatósági vezető a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, nem a rendőröknek van Magyarországa, hanem Magyarországnak rendőrsége – írja a hirado.hu. A rendőrök további terhelhetőségét firtató kérdésre pedig azt mondta, többet nem, de jobban, hatékonyabban mindig lehet dolgozni.

Papp Károly arról is beszélt, hogy mivel tavaly nyáron már megtörtént a rendőrség szervezeti átalakítása, ezért nem tervez további változtatásokat. Emlékeztetett rá, hogy egyebek mellett a gazdasági ellátó igazgatóságok a regionális szintről visszakerültek a megyékhez, valamint a Köztársasági Őrezred és a Nemzeti Nyomozó Iroda integrálódott a Készenléti Rendőrségbe. Papp Károly hangsúlyozta, hogy csak a teljesítmény számít, érzelmi alapon nem szokott dönteni, így csak akkor jöhet szóba személyi változtatás, ha valamelyik szervezetnél csökkenne a hatékonyság.

Papp Károly arról is beszélt, hogy a tiszthelyettesi állományban a február 1-jei adatok szerint 807 fővel vannak kevesebben a kívánatosnál, ugyanakkor 669-en tanulnak tiszthelyettes képzőben, így júliustól minimálisra csökken a létszámhiány.  Miután az állomány jelentős része nagyon fiatal, ezért a következő időszakban a parancsnoki felkészítő munkát előtérbe kell helyezni az újonnan érkezett kollégák szakmai képzésének érdekében. Mint mondta, folytatódik az informatikai fejlesztés, de idén is szoros költségvetési fegyelemre van szükség a rendőrségnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik