Közélet

Alibit igazolt Fenyő állítólagos gyilkosa

jozef rohác (rohác, )
jozef rohác (rohác, )

Rohac a hosszú hallgatás után most azzal állt elő, nem is volt az országban a gyilkosság idején.

A Patkány becenévre hallgató férfi közvetlenül az előtt kezdett el beszélni, hogy a nyomozók lezárták volna az ügyet. A Blikk információi szerint a szlovák férfi tagadta, hogy ő lőtte volna le 1998 februárjában az ismert médiamogult, Fenyő Jánost. Azt vallotta, a gyilkosság idején Szlovákiában volt, erre tanúi is vannak. A lap értesüléseit a gyanúsított ügyvédje, Fülöp Tamás is megerősítette.

A férfi a tanúk nevét is elárulta, úgy tudni, még nem hallgatták ki őket.

Mint ismert, Fenyő Jánost Budapesten, a II. kerületi Margit utcában ölték meg, a kocsi a piros lámpánál állt, a fegyvert az ablakon keresztül sütötték el. A vállalkozót fejbe lőtték. A rendőrség még aznap megtalálta a tettes kesztyűjét, sapkáját és dzsekijét, valamint a fegyvert, egy Agram-2000-es típusú, hangtompítós géppisztolyt, amelyeket a tettes menekülés közben eldobott. Az elkövetés módja profi bérgyilkosra utalt.

Rohác ellen DNS-bizonyíték szól, anyagmaradványát megtalálták egy, a helyszín közelében eldobott sapkában, ugyanakkor nem illik rá a személyleírás, amit szemtanúk adtak a gyilkosról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik