Közélet

Autókat tört ripityára a BMW-s ámokfutó

osszetort-kocsik(1)(960x640).jpg (összetört autó, ámokfutó, )
osszetort-kocsik(1)(960x640).jpg (összetört autó, ámokfutó, )

Menekülni akart, közben több parkoló kocsit is letarolt, köztük a polgárőrségét is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a kocsi vezetője vasárnap hajnalban, Budapesten, az I .kerületi Alkotás utcánál járt, amikor elvesztette uralmát kocsija felett, és összesen hat járműben tett kárt, végül egy trafóközpont állította meg. A sofőrt a helyszínen elfogták, a körülmények még tisztázásra várnak.

A Hír24 értesülései szerint a kocsit ellenőrizni akarták a rendőrök Budapesten, az I. kerületben, de a férfi nem állt meg. Gázt adott, menekülni akart.

A polgárőrök kocsija hasznlhatatlan (fotó: Pásztói Zsolt)

A manőver nem sikerült, a szökési kísérlet az Attila úton, parkoló kocsik között ért véget. Az ámokfutó a sajátján kívül öt autót tört össze, köztük a Budavári Polgárőrség járművét és egy polgárőr saját kocsiját is.

A kocsi a bázis előtt várt az új bevetésre (fotó: Pásztói Zsolt)

A Budavári Polgárőrség vezetője a Hír24-nek elmondta, nagy érvágás számukra, hogy elvesztették a sok akciót megélt kocsit. Az autó ugyanis totálkáros lett. Ez a kocsi volt a „középső gyermekük”, a nyolcéves járművön kívül még két autót használnak, egy néhány évvel idősebbet és egy valamivel újabbat. A jármű a bázisuk előtt parkolt, amikor belehajtott a sofőr. Dr. Hegedűs György szerint kocsihoz nem egyszerű dolog kocsihoz jutni, ezt is igyekeztek kímélni, vigyáztak rá. Még hosszú évekig szerették volna használni.

Szerencsére a kocsiban használt felszerelés – egy gépjármű-felismerési berendezés – nem volt az autóban.

Más sem úszta meg ép autóval (fotó: Pásztói Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik