Közélet

Fiatalok kapták szét a vasútállomást

betoro(1)(960x640)(1).jpg (betörő)
betoro(1)(960x640)(1).jpg (betörő)

Mindent vittek, amit tudtak, vaskályhát, locsolótömlőt, rézkábelt. Szentesen egy hidat próbált "elhordani" egy fémtolvaj.

A 21 éves fiatal és 18 éves társa az éjszakai órákban tört be a mosonszolnoki vasútállomás mosdójába. Kifeszítették az ajtót, így jutottak be. Vaskályhát, locsolótömlő tartó kocsit és húsz méter tömlőt vittek el, bónuszként pedig gazdagabbak lettek 15 méter szigetelt, sodrott rézkábellel is, amelyet a kapcsolókertből szereztek, egyszerűen levágták a földelő rúdról.

A nyomok azonban elvezették a rendőröket a tettesekhez. A házkutatásnál az egyenruhások megtalálták az ellopott vaskályhát. A többi holmit már eladták.

A 18 éves levéli fiút a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Kiderült ugyanis, hogy a mosonszolnoki eseten túl több színesfémlopás írható a számlájára. Múlt év nyarán egy levéli családi ház melléképületébe ment be úgy, hogy annak falát kibontotta. Akkor alumínium csöveket és öntvényeket vitt el. December közepén pedig Mosonmagyaróváron,  egy műemlék házról tépett le lopott el három méter hosszú ereszcsatornát. Januárban ráadásul több, Mosonmagyaróvár környéki templomról lopta el az  ereszcsatornákat és lefolyócsöveket, és gyorsan túladott azokon.

Csongrád megyében is tolvajt fogtak a rendőrök, a férfi fogta, és „eltolta” a Kurca – híd felújításához szükséges elemek egy részét. Egy szolgálaton kívüli nyomozó szúrta ki a gyanús alakot, amint egy fémhulladékokkal megpakolt kézikocsit húzott maga után, szapora léptekkel. A rendőr azonnal értesítette kollégáit, akik a helyszínre érve igazoltatták a 37 éves férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik