Közélet

Autójával húzta kutyáját egy kéthelyi részeg

Allatkinzas(210x140)(1).jpg (állatkínzás)
Allatkinzas(210x140)(1).jpg (állatkínzás)

Autója mögé kötötte kutyáját, és úgy húzta végig az utcán egy kéthelyi férfi, akiről kiderült, részegen vezetett. Állatkínzás miatt is eljárás indul ellene.

Állampolgári bejelentés alapján kezdtek intézkedésbe a rendőrök Kéthelyen csütörtökön, mert valaki látta, hogy egy helyi férfi autója mögé kötve húzott végig az utcán egy kutyát. A helyszínre érkező járőrök igazoltattak a sofőrt – írja a Somogy Online.

A férfit megszondáztatták erős alkoholszaga miatt, majd a Marcali Rendőrkapitányságra vitték további mintavételre – számolt be a Somogy Megyei Rendőrkapitányság szombaton az esetről.

A sofőr ellen ittas vezetés gyanúja miatt indítottak eljárást, továbbá gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás vétségének gyanúja miatt. Az 58 éves férfi elismerte cselekményét, a kutya kisebb sérüléseket szenvedett.

Mit mond a törvény?

A büntető törvénykönyv 266/B. paragrafusának első szerint aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza. A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az első bekezdésben írt bűncselekményt olyan módon követik el, hogy az az állatnak különös szenvedést okoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik