Közélet

Nikon vezette a rendőröket az orvvadászokhoz

Őz (őz)
Őz (őz)

Sodronydrótból készített hurkokkal ejtette csapdába az őzeket. Többek közt állatkínzás miatt kell felelnie.

A polgárdi rendőröket kedden délelőtt a Sárkeszi és Környéke FTK Vadásztársaság vadásza értesítette, hogy Felsősomlyó határában sodronykötélből készített hurokkal elejtett őztetemet talált.

A rendőröknek megmutatta az őzbak tetemét és több csapdát is. Ekkor a helyszínre érkezett a kőszárhegyi körzeti megbízott is kétéves német juhász kutyájával, Nikonnal. A szolgálati eb az elhullott állat mellől egyből szagot fogott, majd gazdáját és a többi rendőrt két férfihoz vezette, akik az erdő melletti szántóföldön gyalogoltak. Amikor a rendőrök igazoltatták őket, azt mondták, fát mennek gyűjteni. Egyikük zsebéből több kés is előkerült. Amikor ennél a férfinál később a polgárdi nyomozók házkutatást tartottak, több méter hosszú, ugyanolyan sodronydrót került elő, hurkolásra előkészítve, mint amilyennel az erdőben ejtették el az őzet. Ezeket, illetve az erdőben talált „rabsicdrótokat” a rendőrök lefoglalták.

Mikor a rendőrök a férfi lakcímére mentek, a határban egy másik elhullott őztetemet, egy elejtett őzsutát is találtak. A két őz értéke több százezer forint. A rendőrök mind a két férfit előállították a polgárdi rendőrősre. Ott a nyomozók azt a férfit, akinél a házkutatás során előkerültek a drótok, gyanúsítottként hallgatták ki tiltott vadászati eszközzel, állatnak különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás és lopás kísérlete miatt. A 45 éves szabadbattyáni férfi beismerő vallomást tett, őrizetbe vették. Társa tanúként szerepel az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik