Közélet

Gyermekkoldusok – hallgat a rendőrség

Gyermekkoldusok kéregetnek Miskolc belvárosában. A rendőrök többször bevitték már őket, mégis azt mondják: nem tudnak az esetről.

A gyermekkoldusok ügyéről a boon.hu internetes újság számolt be. Mint a lap írja: az egyik belvárosi gyorsétterem mellett 8-10 éves gyerekek kéregetnek: étel többnyire nem, csak pénz kell nekik. Amelyikük pénzt kap, azt a többiek megverik. A lap megkérdezte a rendőrséget az ügyről, a szóvivő azonban azt mondta: az általuk említett esetről nem érkezett bejelentés.

Az internetes újság olvasói viszont azt állítják, a gyorsétterem és a benzinkút dolgozói is többször megkeresték a rendőrséget a gyerekek miatt. A gyorsétterem alkalmazottai elmondták: a járőrök elvitték a gyerekeket, akik fél óra múlva újra ott voltak. A gyerekek sokszor elmondták nekik: addig nem mehetnek haza, amíg nem kerestek elég pénzt.

A rendőrség szóvivője először azt állította, nem tud az esetről, később azonban pontosított, de érdemi információt továbbra sem árult el az ügyről. A boon.hu azt ígéri, folytatja a „nyomozást” a miskolci gyermekkoldusok ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik