Közélet

Előzetesben a nagykanizsai gyilkosság gyanúsítottja

gyilkosság Nagykanizsán (gyilkosság, emberölés, )
gyilkosság Nagykanizsán (gyilkosság, emberölés, )

A bíróság úgy döntött, a férfi életvitele és a várható büntetés indokolja a kényszerintézkedést.

A Zalaegerszegi Járásbíróság kedden 30 napra elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint múlt csütörtökön megölt egy 46 éves asszonyt Nagykanizsán.

A zárt tárgyalás után Beznicza Árpád, a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője azt mondta: a gyanúsított életvitele, a bűncselekmény súlya és a várható büntetés mértéke indokolta a férfi letartóztatását. Az MTI tudósítója a bíróság épületében találkozott a meggyilkolt asszony élettársával, aki azt mondta: amikor a tárgyalóterembe kísérték a férfit, ő akkor látta először, de tudomása szerint az asszony sem ismerte korábban a gyanúsítottat.

A nő holttestére múlt csütörtökön találtak rá Nagykanizsán egy lakatlan, Teleki utcai épület lakásában. A rendőröket és a mentőket egy helyi lakos értesítette, aki macskát etetni ment az elhagyott házhoz, ahonnan hörgés hallatszott. Mire a mentők a helyszínre érkeztek, az asszony meghalt. Az igazságügyi orvos szakértő megállapítása szerint a nőt több módon is súlyosan bántották. A gyilkost a hétvégén fogták el.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője korábban azt mondta: az emberölés ügyében a rendőrség hétfőn javasolta a főügyészségnek a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik