Közélet

Élete végéig börtönben maradhat a taktaharkányi gyilkos

kes(210x140)(17).jpg (kés, véres)
kes(210x140)(17).jpg (kés, véres)

Féltékenységből ölt, az ítélet jogerős.

Az akkor 28 éves férfi 2004 áprilisában ismerkedett meg a 17 éves lánnyal, aki néhány találkozás után közölte: nem akar vele maradni. A férfi ezt nem fogadta el, és éveken át követte, figyelte a lányt. Amikor kiderült számára, hogy annak új barátja van, egyre rosszabb állapotba került: 2008 és 2010 között pszichiátriai kezelés, illetve gondozás alatt állt.

Az áldozat és családtagjai is észrevették, hogy a vádlott figyeli a lányt. Többször kértek segítséget a rendőrségtől, de érdemi segítséget nem kaptak. A vádlott már évekkel korábban azt mondta a lány rokonainak, hogy megöli őt, ha az nem lehet az övé. 2010 áprilisában rá is szánta magát az aprólékosan megtervezett gyilkosságra. Egy reggel a munkába igyekvő sértettet követni kezdte, és a lány hiába menekült, a férfi egy tőrrel háromszor hátba szúrta, majd a nyakán, a szája környékén és a hasán is megszúrta. A sértett nem sokkal ezután meghalt.

A vádlott gondosan megtervezte a test elrejtését is: a temető melletti nádashoz vitte, és a lápos részen belelökte a vízbe, majd két nappal később egy használaton kívüli kútba dobta Taktaharkány határában. A sértett iratait, táskáját, a szállítása közben használt fóliát házuk hátsó udvarán elégette. 2010 júniusában a vádlott részletes beismerő vallomást tett.

A mostani, jogerős ítélet azt jelenti, hogy legkorábban 33 év múlva bocsáthatják szabadlábra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik