Közélet

450 ezret zsákmányoltak az álrendőrök

móri álrendőr (móri álrendőr)
móri álrendőr (móri álrendőr)

Azt mondták az idős asszonynak, a biztonság kedvéért lefényképezik értékeit.

A bűnözők két héttel ezelőtt csengettek be Móron a Vámos közben élő idős asszonyhoz. Azt hazudták, hogy rendőrök, és tudomást szereztek róla, hogy be akarnak törni hozzá. A két férfi valamilyen igazolványt mutatott fel, majd bekéredzkedett a lakásba. Elhitették, hogy azért kell fényképezni az értékeket, hogy egy esetleges betörés után könnyebb legyen azonosítani azokat. A két tolvaj egy óvatlan pillanatban zsebre vágta a felsorakoztatott ékszereket és készpénzt, majd távoztak. A pofátlan bűnözők 445 ezer forintot szereztek néhány perc alatt.

Az idősebb elkövető 30 év körüli, 170-180 cm magas, kissé kerek arcú, normál testalkatú, világos bőrű férfi, akinek rövid fekete haja, középvastag szemöldöke, barna szeme van. Az elkövetéskor fekete kabátot és nadrágot viselt.

Fiatalabb társa 25 év körüli, kb. 175 cm magas, vékonyabb arcú, vékony testalkatú, szintén feltűnően világos bőrű férfi, rövid fekete hajú, középvastag szemöldökű, barna szemű. Ruházata ugyanolyan volt, mint a másik elkövetőé.

A rendőrség kéri, hogy ha valaki információval rendelkezik a bűncselekménnyel kapcsolatban, vagy a két férfit felismeri, az jelentkezzen a Móri Rendőrkapitányságon a 06-22/407-063-as telefonszámon, vagy tegyen bejelentést a 107-es vagy a 112-es segélyhívók bármelyikén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik