Közélet

Nyolc év börtönt kaphat egy facebookos megosztásért

facebook(210x140)(1).jpg (facebook)
facebook(210x140)(1).jpg (facebook)

Pedofil kép miatt börtönbe kerülhet egy szóládi anyuka. Ez lehet az első Facebook-per Magyarországon.

Büntetőeljárást kezdeményez a balatonföldvári rendőrőrs a kétgyermekes szóládi anyuka ellen – írja a Bors. Marton Erika, aki épp veszélyeztetett terhes volt az egyik nap talált Facebook-oldala üzenőfalán egy pornográf képet. A fotón egy 18 éves és egy 8 év körüli meztelen lány volt. A képet egy olyan fiú tette fel a közösségi oldalra, akivel négy évvel korábban diákmunkán találkozott. Közelebbről nem ismerte, de pár évvel ezelőtt bejelölték egymást.

“Annyira felháborított a fotó, hogy úgy gondoltam, tennem kell valamit” – mesélte az anyuka a Borsnak – “Azt akartam, hogy minél többen tudják meg, mi a véleményem, és ez az alak többet az utcára se merjen kimenni”. Erika egy figyelmeztető megjegyzést írt a fotóhoz és megosztotta.

A hatóság azonban őt találta meg, mint a pedofil kép terjesztőjét. Erikán keresztül összesen 250 emberhez jutott el a fénykép. A balatonföldvári rendőrség hivatalból eljárást kezdeményezett ellene. Ha a bíróság bűnösnek találja, akár nyolc év szabadságvesztést is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik