Közélet

Mosóport is árult a vecsési fődíler

bilincs (bilincs, )
bilincs (bilincs, )

A 24 éves férfire a Nógrád megyei rendőrök csaptak le, miután két salgótarjáni cimboráját elkapták.

Elfogtak a Nógrád megyei rendőrök egy 24 éves vecsési férfit, aki a salgótarjáni kábítószer-hálózat felső kapcsolataként működött – mondta Némedi Gábor, a megyei rendőr-főkapitányság megbízott főkapitánya csütörtökön Salgótarjánban, sajtótájékoztatón. Az őrizetbe vett férfi lakásán a jelentős mennyiségű kábítószer mellett hamisított, átcímkézett mosóporokat és öblítőket is lefoglaltak.

Az ügy úgy indult, hogy tavaly év végén eljárás indult egy 31 és 33 éves salgótarjáni férfi ellen kábítószerrel visszaélés miatt. Egyikük dílerhálózatot működtetett a nógrádi megyeszékhelyen, társa pedig drogfutárként dolgozott. A díler ellen több büntetőeljárás is folyamatban van hasonló bűncselekmények miatt. Marihuánától ketaminig mindenféle drogot árultak.

A nyomozás közben került képbe egy 24 éves vecsési férfi, a salgótarjániak drogelosztóként működő felső kapcsolata. Amikor a rendőrök megjelentek a lakásán, a férfi 1,5 kilogramm súlyú, növényi törmeléket tartalmazó anyagot próbált lehúzni a vécén. Ezenkívül 3,5 kilogramm különböző színű és állagú, szintén kábítószernek minősülő porszerű anyagot is lefoglaltak a vecsési lakásban. A házkutatáson a ház mellékrészében még “újracsomagoló üzemet” is találtak a rendőrök. Itt mosóporokat és öblítőket hamisított, csomagolt, címkézett fel a férfi. Összesen 1860 liter öblítőt és 108 kiló mosóport foglaltak le, ez ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatja az eljárást. A 24 éves férfit őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatását – közölte a bűnügyi igazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik