Közélet

Horror az M3-ason: olcsón megúszhatja a milliomosnő

Eva Rezesová, szlovák gázoló (rezesová, )
Eva Rezesová, szlovák gázoló (rezesová, )

Már nem állítja a rendőrség, hogy Eva Varholíková-Rezesova bódult állapotban követte el a négy áldozatot követelő közlekedési bűncselekményt. – írja csütörtöki számában a Blikk.

A napilap információi szerint a négy halálos áldozatot követelő baleset után a nő vérében gyorsteszttel mutattak ki ópiátszármazékot, az orvosszakértő azonban később már nem találta meg a kábítószer nyomait. Az elkészült szakértői vélemény szerint a helyszínen a gyorsteszttel valószínűleg csupán az orvosi utasításra szedett – ópiátszármazékot tartalmazó – gyógyszer maradványait mutatták ki.

Tóth M. Gábor, Rezesová ügyvédje indítványozta, hogy készítsék el az orvos szakértői vélemény kiegészítését is. Ha ez alátámasztja a szlovák exminiszter lányának vallomását, amely szerint nem a baleset előtt, hanem utána ivott a nála lévő vodkásüvegből, lényegesen enyhülhet tettének minősítése. Ha ittasan és bódultan karambolozott, akkor 5-10 évig, ha „tiszta fejjel”, akkor csak 2-8 évig terjedő börtönre számíthat.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 35 éves nő az M3-as autópályán augusztus végén BMW-jével belerohant egy Fiat Puntoba. A kisautó kigyulladt, négy utasa meghalt a balesetben.

Rezesová gazdag család sarja. Annak az Alexander Rezeš iparmágnásnak a gyereke, aki korábban a Mečiar-kormány közlekedési minisztere volt, és része volt a Kassai Vasművek magánosításában. Rezeš tíz éve halt meg, vagyonát gyerekei örökölték. Lánya, a kétgyermekes Eva, Szlovákia egyik hírességének számít, szinte mindig ad témát a sajtónak, például a válásaival. Jelenlegi párja egy exrendőr, aki már megkérte a kezét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik