Közélet

Felfüggesztettel megúszta a bozótvágós rendőr

A brutális támadás miatt elvesztette ugyan az állását, de mindössze egy felfüggesztett börtönt kapott, és 108 ezer forint bűnügyi költséget kell megtérítenie. A bíróság még csak nem is tárgyalta az ügyet.

Mint arról a Hír24 is beszámolt, tavaly szeptember 18-án éjjel egy készenlétis rendőr machétével és viperával vert meg egy férfit Gödöllőn. A támadás után külföldre szökött, majd később hazatért, így kaphatták el a rendőrök. Ennek ellenére nem helyezték előzetes letartóztatásba, csak házi őrizetbe. Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt keresték, végül csak testi sértés miatt emeltek vádat ellene. Az ügyészség szerint az egykori rendőr a kard lapjával ütött, az pedig nem okozhat életveszélyes sérülést.

Az ultrasliberi.hu azt írja, hogy a gödöllői Egyetemi Klubban B. Gergely szólalkozott össze a rendőrrel, egy kisebb vita alakult ki közöttünk, majd ki is mentek az utcára verekedni. A rendőr provokálta, hogy üsse meg, de mivel B.Gergely előzőleg látta az illetőt beszélgetni rendőrökkel, elővigyázatosságból nem akarta megütni elsőként. Végül nem lett verekedés, visszamentek a szórakozóhelyre és a rendőr még bocsánatot is kért tőle. Ezután a készenlétis még ott szórakozott a klubban, majd egy időre lelépett, és a fegyverekkel tért vissza. Mivel B.Gergely már hazament, a helyén viszont Csoma Gábor ült háttal.

A lap által közölt bírósági és ügyészségi iratok szerint a bíróság január 14-én hozott végzést. A támadót két év felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta, tárgyalás nem volt az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik