Közélet

Rendőrségen tombolt a részeg garázda

torott-sorosuveg(210x140)(1).jpg (törött sörösüveg)
torott-sorosuveg(210x140)(1).jpg (törött sörösüveg)

A férfi becsmérlő, gyalázkodó megjegyzéseket tett a rendőrökre. A kapitányságon sem fogta vissza magát.

Egy edelényi italboltból kérték az egyenruhások segítségét, miután nem bírtak egy erősen ittas vendéggel. A férfi mindenkibe belekötött.  A kapatos italozó nem volt hajlandó tudomásul venni, hogy nem szolgálják ki. Azt hangoztatta, ha ő inni akar, akkor bizony inni fog.

A rendőrök sem tudták meggyőzni az ellenkezőjéről, először szép szóval igyekeztek rávenni, hogy távozzon, ám a vendég egyre harciasabbá vált, közölte, sehová sem megy, hagyják őt békén. Később sem volt hajlandó engedelmeskedni, az intézkedésnek ellenállt, így végül bilincsben vitték el.

A férfi az Edelényi Rendőrkapitányságon találta magát. Még ekkor is igencsak bódult állapotban volt, ám hirtelen erőre kapott és ordibálni kezdett, trágár szavakat üvöltött és agresszíven viselkedett. Szidta, kérdőre vonta a rendőröket, hogy miért állították elő, és egyáltalán, magyarázzák meg neki, mégis mit keres ott.

Az egyenruhások többször is felszólították, hogy fejezze be, amit csinál, ám az ittas rendbontónak esze ágában sem volt így tenni. Szabálysértési őrizetbe vették, a férfi azóta  – gyorsított eljárásban – bíróság elé állt, a kaland hat nap elzárással végződött.

A bíró indoklásban súlyosító körülményként említette, hogy a férfi szolgálatban lévő rendőrökkel szemben tanúsított becsmérlő, gyalázkodó magatartást továbbá, hogy a rendőrség hivatali helyiségében tette mindezt. Az intézkedés alapjául szolgáló jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt azonban még további felelősségre vonásra számíthat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik