Közélet

Tribuszerné újra bíróság előtt

Tribuszerné (ingyenes, tribuszerné, )
Tribuszerné (ingyenes, tribuszerné, )

Újabb pere kezdődik hétfőn Tribuszer Zoltánnénak: az 1990-es években hírhedtté vált országos pilótajáték szervezőjének csalás vádja miatt kell megjelennie a Komlói Járásbíróságon.

Az ügyészség szerint a nő 2008 és 2010 között tizenegy embertől vett át 500 ezer és 3,5 millió forint közötti összegeket azzal az ígérettel, hogy a pénz után évi 80-160 százalékos hozamot fizet. A “befektetéseket” azonban nem, vagy csak részben fizette vissza, így több tízmillió forinttal maradt adós ügyfeleinek.

Tribuszer Zoltánnét emiatt tavaly ősszel nem jogerősen hat hónap, két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kapott, mert a hatóságot félrevezetve valótlanul állította, hogy 40 millió forintot raboltak el tőle, ezért nem tudta több hitelezőjét időben kifizetni.

A nő az 1990-es években vált országosan ismertté, amikor pilótajátékot szervezett, ezzel milliárdos károkat okozva “befektetőinek”. Tribuszer Zoltánnét akkor különösen nagy kárt okozó csalásokért, jogosulatlan pénzintézeti tevékenységért és magánokirat-hamisításért kilenc év börtönbüntetéssel sújtották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik