Közélet

Folytatódik a Hagyó-per

hagyó miklós (ingyenes, hagyó-per, )
hagyó miklós (ingyenes, hagyó-per, )

Kedden a vádlottakat hallgatják ki a volt szocialista főpolgármester-helyettessel és 14 társával szemben 2012. június 13-án megkezdődött büntetőperben a Kecskeméti Törvényszéken.

A Központi Nyomozó Főügyészség folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt vádolta meg őket.

Ahogy eddig senki, a tizenötödrendű vádlott sem ismerte el a bűnösségét, és megtagadta a vallomást a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó per keddi tárgyalásán.

B. Tünde cége, az Optimismo Kft. a BKV Zrt.-nek 2007-ben egy 19,2 millió forintról kiállított számlát nyújtott be, amelyen nyomtatók felmérése szerepelt. A számla ellenértékét a BKV átutalta a kft.-nek. A vádlott nyomozati szakban tett vallomása szerint a kft. 2007-ben gazdasági tevékenységet nem folytatott, a BKV-vel kapcsolata nem volt, szívességből bocsátott ki számlát egy cseh állampolgár kérésére.

A vád szerint

Hagyó Miklós L. Ottóval, a főpolgármester-helyettesi kabinet kommunikációs tanácsadójával és H. Évával, a BKV Zrt.-hez tartozó DBR Metro sajtóreferensével – saját vagy ismeretségi körük anyagi és gazdasági érdekeinek jogtalan előmozdítása érdekében – 2007 és 2009 között a BKV-vezetőknek olyan utasításokat adott, döntéseiket pedig olyan módon befolyásolta, hogy a BKV számára hátrányos döntéseket hozzanak, ilyen szerződéseket kössenek.

A főügyészség szerint a Hagyó Miklós vezetésével működő bűnszervezet 2008 augusztusáig 1,49 milliárd forintnál nagyobb vagyoni hátrányt okozott a BKV Zrt.-nek. A 15 vádlott közül eddig 12-t hallgatott ki a törvényszék. A vádlottak nem ismerték el, hogy bűncselekményt követtek volna el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik