Közélet

Hamarosan bíróság elé áll Bándy Kata gyilkosa

Bandy-Kata(960x640)(2).jpg (bándy kata, )
Bandy-Kata(960x640)(2).jpg (bándy kata, )

Várhatóan február végén kezdődik a per a nyáron megölt pécsi pszichológuslány ügyében. Életfogytiglanra is ítélhetik P. Lászlót.

Benyújtotta a Baranya Megyei Főügyészség a vádiratot a Pécsi Törvényszéknek pénteken Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának ügyében. Petréteiné Malomsoki Csilla, a főügyészség helyettes vezetője elmondta: P. Lászlót aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolják. Ha a bíróság bűnösnek mondja ki, akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújthatja.

A rendőrség tavaly decemberben vádemelési javaslattal zárta le a Bándy Kata megölése miatt indult nyomozást. Sólymos Sára, a gyanúsított védője akkor azt mondta: a vádemelési javaslat az eredeti gyanúsításnak megfelelő. Hozzátette, miután kiemelt ügyről van szó, a vádirat elkészítését követően már február végén megkezdődhet az elsőfokú bírósági tárgyalás.

Egy hét alatt találtak rá a gyanúsítottra

Bándy Kata 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult haza egy pécsi sörözőből, de otthonába nem érkezett meg. Holttestét július 11-én délután találták meg a Délibáb utcában, egy bokros területen. A nyomok P. Lászlóhoz vezettek, akit egy napig üldöztek, majd elfogták.  Hétórás kihallgatáson részletes beismerő vallomást tett, azt mondta: szintetikus kábítószert fogyasztott és a drogra alkoholt ivott.

Augusztusban az igazságügyi orvos és pszichológus szakértők megállapították, hogy P. László teljes mértékben beszámítható, nem volt korlátozva abban, hogy felismerje cselekménye veszélyességét, annak következményeit. A szakértők szerint a férfi beszámítási képességét kábítószer- vagy italfogyasztás sem befolyásolta.

Új ügyvédet fogadtak a szülők

P. Lászlót a pécsi börtönben a legszigorúbb, úgynevezett IV-es fokozatban őrzik.

A lány családja nem elégedett a nyomozással, minden részletet tudni szeretnének a gyilkos éjszakáról, ezért felkértek egy független szakértőt, hogy vizsgálja meg ő is az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik