Közélet

Súlyos balesetek az M3-ason a havazás miatt

Havas út (havas út, )
Havas út (havas út, )

Egy furgon felborult, egy másik autó az árokba sodródott.

Egy ember súlyosan megsérült csütörtökön, amikor furgonja felborult az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán Gyöngyös közelében. Antal Erika, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy a baleset valamivel reggel hét óra előtt történt: a kisteherautó sofőrje elveszítette az uralmát járműve felett, majd a szalagkorlátot átszakítva felborult.

A sérültet fél óra alatt szabadították ki a tűzoltók egy speciális feszítővágóval. Szerencsére a baleset miatt nem kellett lezárni az autópályát. A szóvivő hozzátette, hogy az említett balesethez vonuló tűzoltók útközben egy másik, árokba futott autót is kimentettek.

A balesetek azért történtek, mert a térségben intenzíven havazik, az autósok pedig nem veszik ezt kellőképpen figyelembe.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök délelőtti közleménye szerint az M7-es autópálya az ónos eső miatt csúszik, ráadásul köd is nehezíti a közlekedést. A Somogy megyei szakasz fokozottan balesetveszélyes, a látótávolság csupán száz méter. Közlekedési baleset egyelőre nem történt, de a rendőrség kéri, hogy mindenki óvatosabban és körültekintőbben vezessen, mint máskor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik