Közélet

Kezdődik az őssejtügy tárgyalása

infuzio(960x640)(3).jpg (infúzió, betegség, kórház, )
infuzio(960x640)(3).jpg (infúzió, betegség, kórház, )

Hamarosan tárgyalja a Fővárosi Törvényszék az őssejtbotrány néven elhíresült ügyet – írja a szerdai Magyar Nemzet. Összesen kilenc ember ellen nyomoznak, emberi test tiltott felhasználása miatt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda emberi test tiltott felhasználása bűntett miatt indított eljárást annak kapcsán, hogy a gyanú szerint egy őssejtkutató labor és egy magánklinika szervezésében 2007-től pénzért végeztek őssejtkezeléseket. Egy-egy kezelésért 25 ezer dollárt vagy ötmillió forintot fizettek az érintettek. A vádlottak egy részét 2009 nyarán a Nyírő Gyula Kórházban érték tetten, majd a rendőrök több helyszínen házkutatást tartottak és bizonyítékokat foglaltak le.

A rendőrség 2011 nyarán fejezte be az iratismertetést, majd vádemelési javaslattal fordult a Fővárosi Főügyészséghez. A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség tavaly januárban kilenc ember ellen nyújtott be vádiratot 21 rendbeli jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt. Mivel pedig a vádbeli cselekmény emberi test tiltott felhasználásának minősülhet, az ügyet áttette a Fővárosi Törvényszékhez.

Az első tárgyalási napot már kitűzték, de az időpontot csak akkor hozzák nyilvánosságra, ha az érintetteket már tájékoztatták erről – közölte a lappal a Fővárosi Törvényszék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik