Közélet

Jogerős a stricit segítő rendőr büntetése

prostitualt(210x140)(2).jpg (utcalány)
prostitualt(210x140)(2).jpg (utcalány)

Három év nyolc hónapot kell börtönben töltenie a siófoki kapitányság egykori munkatársának. Ez majdnem két évvel kevesebb, mint az elsőfokú ítélet volt.

A Pécsi Ítélőtábla öt és fél évről három év nyolc hónapra enyhítette kedden jogerősen annak a volt siófoki rendőrnek a börtönbüntetését, aki egyebek mellett azért állt bíróság elé, mert rendőri ellenőrzésekkel kapcsolatban adott tájékoztatást egy prostituáltakat futtató férfinak.

A korábban a siófoki rendőrkapitányságon dolgozó 30 éves Kelemen Roland Imre egy pókerklubban ismerkedett meg az enyingi 32 éves Rafael Andorral, és megállapodott vele, hogy pénzért folyamatosan informálja arról, hogy az általa pártfogolt örömlányoknak mikor nem kell rendőri ellenőrzéssel számolniuk.

A rendőr ellen azért is vádat emelt az ügyészség, mert jogtalan előnyhöz juttatta egyik ismerősét, a 34 éves Hornyák Lászlót azzal, hogy a rendőrségi adatbázisban megnézte, kivonták-e a forgalomból a gépkocsiját, erről tájékoztatta őt.

A táblabíróság Kelemen Roland Imrét, Rafael Andort és Hornyák Lászlót – szerepüktől függően – folytatólagosan elkövetett vesztegetés, hivatali visszaélés és bűnpártolás miatt marasztalta el.

Az ítélőtábla Rafael Andor esetében is az első fokon eljáró bíróságnál enyhébb, másfél év helyett egy év börtönbüntetést szabott ki, Hornyák László tíz hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztését pedig helybenhagyta.

A büntetések időtartamának mérséklésére a bűncselekményeknek a korábbihoz képest eltérő minősítése okán nyílt lehetőség – áll az indoklásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik