Közélet

Rendőr adta el az ellopott ékszereket

Rendőrség (Rendőrség)
Rendőrség (Rendőrség)

A tolvajok a pince felöl „támadtak”, egyszerűen kivágták a milliós zsákmánnyal teli páncélszekrényt.

Az akkor még ismeretlen tettesek tavaly, október 20. és 24. között pakolták ki Szeged egyik ékszerüzletét. A pincéből, alulról megbontották a födémet, majd kivágták a páncélszekrény ajtaját, így jutottak hozzá a több mint százmillió forint értékű ékszerhez és készpénzhez.

Az ügyben különösen nagy értékre elkövetett lopás miatt indult eljárás, két tolvaj kezén még november végén kattant a bilincs. Egyikük – egy 43 éves férfi – egy szegedi albérletben bujkált, ellene egyébként is elfogatóparancs volt érvényben egy 8,2 millió forint kárt okozó lopás miatt. Mindkét érintettnél házkutatást tartottak, otthonaikban olyan tárgyi bizonyítékokat találtak, amelyek egyértelművé tették, ők törtek be az üzletbe. Mindketten részletes beismerő vallomást tettek, azóta is előzetes letartóztatásban vannak.

Az ünnepek alatt is tovább folyt a nyomozás, az ügy aktái már csaknem ezeroldalasra duzzadtak. A rendőrök tudták, nem két ember hajtotta végre a nem mindennapi akciót, a többiek elfogásához a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték.  A tolvajokra a napokban, négy helyszínen – Budapesten, az M5-ös autópályán, Szegeden és Pusztaszeren – csaptak le a terrorelhárítók, méghozzá egy időben.

Az ügy a rendőrség hétfői tájékoztatása szerint végül a Szegedi Nyomozó Ügyészségnél landolt, mivel a napokban elfogott tettesek egyike a bűncselekmény elkövetésekor a rendőrség hivatásos állományú tagja volt. Neki a betörésekben tevőleges szerepe nem volt, őt orgazdasággal gyanúsítják.

A bíróság úgy döntött, az öt „új gyanúsított” közül négyet előzetes letartóztatásba, míg egyet házi őrizetbe helyez. A zsákmányból eddig 14 millió forintnyi ékszer, több mint tízezer euró és félmillió forint került elő.. A rendőrség egyébként korábban nyomravezetői díjat tűzött ki, de ezt most visszavonták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik