Közélet

Tarolt a szél – leszakadt tábla, betört ablakok és letört ágak

tűzoltóság (tűzoltóság, )
tűzoltóság (tűzoltóság, )

Szombaton is hasonló időre számíthatunk, a tűzoltók óvatosságra intenek.

A viharos szél miatt csaknem tucatszor kellett kivonulniuk a fővárosi tűzoltóknak pénteken. A XVI. kerületben egy 20 méter magas fa dőlt meg, amely veszélyeztette a járókelőket és a közeli HÉV-megállót. Végül motoros fűrésszel és létrás kocsival távolították el a terebélyes akadályt. Több budapesti helyszínre is riasztották őket, ahol ugyancsak megdőlt fák, nagyobb faágak okoztak gondot.

A XIII. kerületben egy irodaház ablakai törtek be az erős szél miatt, itt a járókelőket veszélyeztető, lógó üvegcserepeket kellett az ablakból kiszedni. Az egyik budai buszvégállomáson pedig egy BKV-busz tetejére zuhant egy öles faág, amelyet szintén csak feldarabolás után lehetett a járműről leemelni.

A XII. kerületi Bürök utcában ugyancsak egy faág rongált meg egy kerítést, míg a XIV. kerületi Kacsóh Pongrác úti felüljáróról reklámtáblát sodort az útra a szél. A Móricz Zsigmond körtéren egy több emeletes ház tetejéről fújt a járdára cserepeket az erős szél, a XIII. kerületben pedig egy ötemeletes ház bádoglemez tetejét tépte fel.

Mivel szombaton is hasonlóan alakul az időjárás, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra kér mindenkit, hogy a saját és a járókelők biztonsága érdekében az ablakokat gondosan zárják be, a redőnyöket pedig rögzítsék, hogy a szél ne tudjon azokba belekapni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik