Közélet

A rendőrök érkezése előtt késeltek Szigethalmon

szigethalom verekedés (szigethalom, verekedés, tömegverekedés, rendőrség, sávoly gergő, )
szigethalom verekedés (szigethalom, verekedés, tömegverekedés, rendőrség, sávoly gergő, )

Valótlanságokat állított Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő a szigethalmi tömegverekedéssel kapcsolatban a rendőrök szerint.

Nem igaz, hogy az egyik áldozatot azután késelték volna meg, hogy a rendőrség a helyszínre érkezett – áll a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A PMRFK az ellenzéki politikus azon kijelentésére reagált így, amely szerint felháborító volt a rendőri intézkedés a szilveszteri esetnél. Az egyik áldozatot akkor késelték meg, amikor egy rendőr már a helyszínen tartózkodott, aki azonban “a magyar áldozatokat vegzálta a cigánybűnözők helyett”, és csak “hosszas győzködés után hívott erősítést” – jelentette ki Mirkóczki Ádám.

A képviselő a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az is a magyar igazságszolgáltatást minősíti, hogy a negyven támadó közül csak egyet állítottak elő.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság leszögezte: a rendőri intézkedések bevezetése után a szórakozóhelyen támadás, atrocitás senkit nem ért, és valótlan az az állítás is, hogy az ott intézkedő rendőr csak hosszas győzködés után hívott volna erősítést. A valóság ezzel szemben az, hogy az intézkedést megfelelő létszámú rendőri erő hajtotta végre, a bűncselekmény ismertté válása után késedelem nélkül. A rendőrök elsődleges feladata az életmentés, a vagyonbiztonság fenntartása volt, miközben a sérültek orvosi ellátása folyamatosan zajlott – írták.

Hozzátették: a helyszínen csak egy 17 éves szigethalmi lakossal szemben merült fel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja, őt őrizetbe vették, majd később a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Vele szemben a PMRFK bűnügyi osztálya emberölés kísérlete bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. Az ügy másik sértettjének a támadójára vonatkozóan a helyszínen adat nem merült fel, a támadó személyének azonosítása folyamatban van – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik