Közélet

Előzetesben az Apostoli Királyság kormányzója

Borbélyt a bíróságról veszélyes bűnözőknek kijáró módon maszkos kommandósok vitték el.

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság egy magánvádas rágalmazási eljárás keretében a Kossuth Holding ügyeit rögeszmésen kutató Borbély Józsefet. A tárgyalásról kommadósok vitték el a magát apostoli magyar kormányzónak nevező pártelnököt. Az eset a magyar demokrácia rendszerváltás utáni történetében példa nélküli – írja a pestisracok.hu.

Borbély József és társa ellen rágalmazásért indult eljárás. Amit az érintettek még csak nem is újságban, tévében, interneten, azaz nagy nyilvánosság előtt, hanem levélben követtek el. Bár kétségtelen, hogy a Büntető törvénykönyv 179. paragrafusa ezt a formát is ismeri.

Az egyik levelet a Kossuth Holding vezérigazgatójának címezték, a másik sittet érő kijelentést pedig a Magyar Könyvvizsgálói Kamarának címezve tették, kijelentve, hogy a kamara főállású könyvvizsgálója “évek óta súlyos törvénysértések megvalósításában érintett”.

Kajtor Gergely bíró a pestisrácok.hu birtokába jutott dokumentumok tanúsága szerint 2012. december 12-én rendelte el Borbély József előzetes letartóztatását az elsőfokú ítélet megszületéséig. Döntött arról is, hogy Borbélyt egy hónapra az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben megfigyelés alá vessék. Ezt azzal indokolta meg, hogy Borbély ugyan megjelent az általa elrendelt elmeorvosi vizsgálaton, de ott megtagadta az együttműködést az orvossal.

Az egykori gyáriparos férfi tavaly március 1-jén az Apostoli Magyar Királyság Kormányának és a Fehér Sereg parancsnokainak eskütételén a Budavári Palota előtt elmondta, hogy ő volt a Tiszta Energiával Magyarországért párt elnöke, mígnem 2009. június 13-án hajnalban arra ébredt, hogy „Magyarország királyság”, amelynek ő lett „önkéntes kormányzója”, aki be is tiltotta minden magyarországi párt működését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik