Közélet

Műszaki probléma okozta a repülőgép-katasztrófát?

tu-204 repülőgép-baleset (tu-204 repülőszerencsétlenség, )
tu-204 repülőgép-baleset (tu-204 repülőszerencsétlenség, )

Meghalt egy sérült. Ezzel ötre nőtt az áldozatok száma.

Egy huszonöt éves légi kísérő meghalt, így ötre emelkedett a szombati moszkvai repülőgép-szerencsétlenség halálos áldozatainak száma. Egyik másik sérült viszont az orvosok szerint túl van az életveszélyen – közölte vasárnap az orosz egészségügyi minisztérium.

A baleset napján a Red Wings orosz légitársaság gépnek kapitánya, a másodpilóta, a fedélzeti mérnök, valamint egy másik utaskísérő is életét vesztette.

A moszkvai Vnukovo repülőtérnél szerencsétlenül járt Tu-204-es repülőgépén szolgálatot teljesítő személyzet további három tagja – egy nő és két férfi – állapotát továbbra is súlyosnak ítélik meg. Az egyik fiatalember, aki többszörös csigolya- és bordatörést szenvedett, az orvosok szerint túl van az életveszélyen. Anzor Hibutyija, a moszkvai Szklifoszovszkij sürgősségi kórház igazgatója elmondta, hogy az éjjel sikerrel megműtötték s reményeik szerint hamarosan lekapcsolhatják a lélegeztető gépről.

Mégsem a pilóta hibázott?

A Red Wings charterjárata szombaton egy csehországi üdülőhelyre szállított utasokat, és onnan visszatérve szenvedett balesetet Vnukovon. A Tu-204-es nem tudott megállni a leszállópályán, a repülőtér kerítését átszakítva kicsúszott egy országútra, miközben háromfelé szakadt.

A légitársaság közölte, hogy az áldozatok hozzátartozóinak anyagi kártérítést ad.Moszkva vezetése már szombaton egymillió rubel segélyt (körülbelül 7 millió forint) ajánlott fel.

A moszkvai székhelyű államközi légügyi bizottság (MAK) megkezdte a Vnukovo repülőtérnél szerencsétlenül járt Tu-204-es típusú repülőgép fekete dobozaiban rögzített adatok vizsgálatát. A szövetségi nyomozóhivatal szóvivője szombaton azt közölte, hogy az előzetes információk szerint a katasztrófát a pilóták hibája okozhatta. Az Interfax orosz hírügynökségnek ezzel szemben egy név nélkül nyilatkozó belügyi illetékes vasárnap már azt mondta, hogy a balesetben műszaki problémák és a rossz időjárási körülmények játszhattak szerepet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik