Közélet

Kiürítették az Aréna bevásárlóközpontot

aréna pláza (aréna pláza, )
aréna pláza (aréna pláza, )

Bombafenyegetés miatt kellett elhagyni a budapesti épületet. Később elfogták a fenyegetőt, aki még a IV. kerületi rendőrkapitányságot is célpontként jelölte meg. A bevásárlóközpont kora este újra megnyitott. Bomba nem volt.

Bombafenyegetés miatt kiürítették Budapesten az Aréna bevásárlóközpontot csütörtök délután – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese az MTI-vel. Szintén ki kellett üríteni a IV. kerületi rendőrkapitányságot is, amelyet ugyanaz a férfi fenyegetett meg bombatámadással, a rendőrség központi telefonszámán.

A IV. kerületi kapitányság munkatársai a bejelentések után egy újpesti ingatlanban fogták el a 38 éves férfit, akit bűnügyi őrizetbe vettek. A férfi ellen közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indítanak eljárást – közölte a rendőrség az MTI-vel. A bombariadókkal összefüggésben felmerülő költségeket a gyanúsítottal a rendőrség jogi úton megtérítteti – hangsúlyozta a rendőrség közleményében.

A rendőrség egységei kora estére végeztek az Aréna átvizsgálásábval, és nem találtak bombát. A bevásárlóközpont újra nyitva áll a vendégek előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik