Közélet

Fenyő-gyilkosság: állítólag nincs meg a felbujtó

Jozef-Rohac(210x140)(2).jpg (jozef rohác, rohác, jozef rohac, fenyő-gyilkosság, )
Jozef-Rohac(210x140)(2).jpg (jozef rohác, rohác, jozef rohac, fenyő-gyilkosság, )

Továbbra sem tudni, ki adott utasítást Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolására - írja a Bors. A napilap információi szerint csak két szlovák férfit gyanúsítanak az ügyben.

Fenyő Jánost 1998 február 11-én gyilkolták meg Budapesten. A rendőrség számos nyomot talált a helyszínen, de hogy valójában ki is ölhette meg a médiavállalkozót, csak tizenhárom évvel az eset után tudták bizonyítani. Ekkor vették őrizetbe Jozef Rohácot Szlovákiában. Később egy másik szlovák férfit, Ladislav Trnkát is elfogtak. Kettejüket gyanúsítják a gyilkosság elkövetésével.

A felbujtót azonban még keresik. Felmerült Portik Tamás neve – őt az Aranykéz utcai robbantással, a Prisztás-, illetve a Seress-gyilkossággal összefüggésben tartóztatták le korábban -, ám ügyvédje szerint védence nem gyanúsítottja a Fenyő-ügynek.

A rendőrség a jövő héten ismerteti a Fenyő-gyilkosság iratait, akkor derül ki, valójában hány gyanúsítottja van az ügynek. A Bors úgy tudja, a szlovák férfiakon kívül ninics más adujuk a nyomozóknak.

Ha tényleg nincs, akkor talán sosem derül ki, valójában kinek állhatott útjában Fenyő János. Persze lehet az is – írja a lap -, hogy az egész csak színjáték, és a nyomozás lezárásával a rendőrség csak a nyulat akarja kiugratni a bokorból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik