Közélet

Magyar striciket ítéltek el Hollandiában

prostitualt(210x140)(3).jpg (prostituált)
prostitualt(210x140)(3).jpg (prostituált)

4 férfi kerül rács mögé legalább 9 hónapra, legfeljebb 4 évre – derül ki a Belügyminisztérium tájékoztatásából.

A holland hatóságok több mint százötven prostituáltat hallgattak meg, akiket a futtatók kizsákmányoltak, életveszélyesen megfenyegették őket.

A holland igazságszolgáltatás decemberben négy magyar állampolgárt ítélt 9 hónap és 4 év közötti letöltendő börtönbüntetésre emberkereskedelemben való részvétel miatt – közölte a Belügyminisztérium (BM) csütörtökön az MTI-vel.

A tárca tájékoztatása szerint magyar hatóságok szorosan együttműködnek a hasonló bűncselekmények felderítésében a társországok hatóságaival, így különösen Hollandiával, Svájccal és Németországgal.

Mivel pár éve elárasztottak több nyugat-európai országot a magyar prostituáltak,  a Belügyminisztérium külön honlapot üzemeltet www.emberkereskedelem.kormany.hu címen (angol nyelven a www.thb.kormany.hu címen érhető el). Itt hasznos információkat találhatók arról, hogyan ismerhetők fel azok a helyzetek, amelyek a potenciális áldozattá váláshoz vezethetnek, valamint arról, hova lehet fordulni ilyen esetekben.

A weboldalon felhívják a figyelmet azokra a gyanús jelekre, amelyek a gyermekek biztonságát veszélyeztetik, külön foglalkoznak a házi szolgaság, a szexuális célú emberkereskedelem és a koldulás, valamint a munkaerő kizsákmányolásának kockázataival is. Ezen az oldalon találhatóak azoknak az állami és civil szervezeteknek az elérhetőségei is, amelyek segíteni tudnak a bajba jutottaknak – közölte a minisztérium.

Egy felmérés is azt bizonyítja, hogy a kint dolgozó örömlányok többsége nem önszántából  árulja a testét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik