Közélet

Karácsonyi ajándékot raboltak egy 85 éves asszonytól

A rokonainak vette, de a rablók mindent elvittek.

A nyomozás adatai alapján december 15-én a hajnali órákban behatoltak egy ózdi családi házba, ahol a 85 éves tulajdonost megkötözték, majd pénzt követeltek tőle. Bántalmazták a nyugdíjas nőt, majd átkutatták az ingatlant, és a sértett által a családtagoknak vásárolt karácsonyi ajándékokkal elmenekültek a helyszínről.

A tettesek a ház átkutatásakor egy dunnát húztak a sértett fejére, aki, miután az elkövetők a lakásból távoztak, és már hosszabb ideje nem hallott hangokat a szobában, a fejéről lehúzta a huzatot, a fogaival kioldozta a kezét összekötő fáslit, felkelt az ágyból, felkapcsolta a villanyt és értesítette a rendőrséget. Az ügyben nagy erőkkel indult meg a nyomozás, és nagyon rövid idő alatt sikerült a rablókat elfogni. A rendőrség lefoglalta az ellopott értékeket.

Tekintettel az eljárás tárgyát képező cselekményekre kiszabható büntetési tétel nagyságára – amely akár a 8 évig terjedő szabadságvesztést is elérheti –, továbbá arra, hogy fennállt a veszélye annak, hogy a gyanúsítottak a hatóság elől elrejtőznének vagy újabb hasonló, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el, őrizetbe vételüket követően mindkét gyanúsítottat a rendőrség előterjesztésére előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik