Közélet

Egymilliárdot zároltak a diszkómaffiások vagyonából

vizoviczki(960x640)(1).jpg (vizoviczki)
vizoviczki(960x640)(1).jpg (vizoviczki)

A diszkókirály vagyonát külföldön is kutatja a magyar rendőrség.

Jóval több mint egymilliárd forintos elkövetési értékben zárolta a bíróság az éjszakai mulatóiról elhíresült, a június óta előzetes letartóztatásban lévő V. Lászlónak és a rendőrségi vesztegetési botrány egykori egyenruhás gyanúsítottjainak vagyonát – értesült a Magyar Nemzet.

A terheltekhez köthető összegek között több gyanúsított vonatkozásában átfedések vannak, amelyek az együtt és külön-külön megvalósított bűncselekményeket vizsgálva határolhatók el. Az egyes érintettek esetében az összegeket a bíróság nem a zár alá vett vagyon értéke, hanem a vélelmezett bűncselekményekhez köthető elkövetési érték alapján állapította meg – írta a lap szerdai számában Fazekas Gézára, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjére hivatkozva.

Nagy Gábor ügyvéd korábban a Népszabadságnak azt mondta, minden alapot nélkülöz az az állítás, miszerint a június eleje óta bűnszervezetben elkövetett vesztegetés gyanúsítottjaként előzetesben lévő Vizoviczki László likviditási gondjai miatt több klubot is eladott.

Állítólag az éjszaka császárának is nevezett Vizoviczki László csak Budapesten 40 exkluzív szórakozóhelyet tudhatott a magáénak, bár egyik sem volt a tulajdonában. Emellett vidéken is voltak, vannak “érdekeltségei”. Amikor május végén korrupció gyanújával őrizetbe vették, mintegy 400 millió forint készpénzt találtak nála.

Észleltünk bizonyos vagyonelemekkel kapcsolatban kimentési kísérleteket, de azokat – mármint amelyeket észleltük – sikerült mind megakadályozni, vagy megelőzni – mondta szeptemberben a Népszabadságnak Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A szóvivő emlékeztetett rá, a bűnszervezetben elkövetet bűncselekmények esetén nemcsak a gyanúsított nevén lévő vagyontárgyakra rendelhetnek el biztosítási intézkedést. Minden olyan ingóságra és ingatlanra ráteheti a kezét a hatóság, amelyről megalapozottan feltételezhető, hogy a bűnszervezet tevékenységének eredményeként került valakinek a birtokába.

Fazekas elmondta: a vesztegetési ügyben folyó nyomozással párhuzamosan az ügyészség a rendőrség vagyonfelderítő egységével közösen világszerte kutatja Vizoviczki László elrejtett vagyonát. Arról a szóvivő nem nyilatkozott, hogy mekkora vagyont keresnek, és eddig mit találtak itthon és mit külföldön.

Vizoviczkit legutóbb bűnszervezet vezetésével vádolták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik