Közélet

Gyermekotthontűz – egy súlyos sérült

Tuzoltosag(210x140)(22).jpg (tűzoltóság, )
Tuzoltosag(210x140)(22).jpg (tűzoltóság, )

Lábtöréssel került kórházba egy gyerek a somogyvári, bentlakásos iskolából, ahol tűz pusztított délután. Továbbra sem tudni, mitől lobbantak fel a lángok.

Hír24 értesülései szerint szombat koradélután szólalt meg a tűzriasztó a fogyatékos gyermekekkel foglalkozó intézményben. A dolgozók azonnal kiürítették az épületet.

Gaál Attila, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint a Marcaliból és Kaposvárról vonuló egységeknek fél három körül sikerült eloltaniuk a tüzet. Az első információk szerint a kétszintes, lapostetős épület egyik használaton kívüli, második szinten lévő helyiségében csaptak fel a lángok, de egyelőre nem tudni, hogy mitől.

A legfrissebb hrek szerint a mentés közben öt gyerek megsérült, őket a kaposvári kórházba szállították. Egy 12 éves gyereknek eltört a lába, a többiek csak könnyebb sérüléseket szenvedtek el. Az otthon kimenekített lakóit, 29 gyereket átszállítottak az öreglaki gyerekotthonba.

Az intézményben két nevelő volt a 34 gyerekkel, amikor a tűz keletkezett.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pár órával a tűz után közleményt adott ki, amelyben azt írja: a károk felmérése után segítséget nyújt a helyreállításban és a gyermekek végleges elhelyezésében.

Arról nincs hír, hogy lakhatatlanná vált-e az épület.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik