Közélet

Elfogták a liftes gyilkost

Rablógyilkosság (rendőr, helyszínelés, gyilkosság, rablógyilkosság, )
Rablógyilkosság (rendőr, helyszínelés, gyilkosság, rablógyilkosság, )

A 22 éves férfi az elmúlt hónapokban három nőt rabolt ki Óbudán. Egyiküket meg is ölte.

Szigeti József, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bűnügyi főosztályvezetője csütörtökön, sajtótájékoztatón számolt be a részletekről. Mint mondta, visszaesőként a “három csapás” intézményét alkalmazhatják vele szemben, ami akár a legsúlyosabb ítélet kiszabását is maga után vonhatja.

Azt mondta: kedden, az utcán fogták el az erőszakos bűncselekmények miatt már többször büntetett P. Tamást, aki bevallotta a mostani bűncselekményeket is. Először október 7-én este, egy Raktár utcai társasház liftjében szúrt meg egy nőt, aki belehalt a sérüléseibe. A férfi a nő táskájával elmenekült.

Répási Dániel, a BRFK bűnügyi főosztályának nyomozója arról beszélt, hogy három héttel később, az Amfiteátrum utcai társasházban is a liftben támadtak meg egy akkor hazaérkező nőt. Az áldozat nem ellenkezett, átadta az értékeit. December 7-én “kísértetiesen hasonló bűncselekmény” történt az óbudai Madzsar József utcában is. Itt is a liftben történt az erőszakos bűncselekmény.

A férfi csupán néhány ezer forintot zsákmányolt a három rablással. Azt majd a bíróság dönti el, hogy tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélik-e a gyanúsítottat. Az Országgyűlés 2010 nyarán módosította a büntetőjogi szabályozást, amely a “három csapás” elvével a legsúlyosabban bünteti az elkövetőket. E szerint a bűnismétlő, erőszakos bűnözőkkel szemben, a harmadik bűncselekmény után a büntetési tétel felső határa megduplázódik, és ha ez eléri a húsz évet, automatikusan életfogytig tartó szabadságvesztést jelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik