Közélet

Elfogták a Kolosy téren meghalt motoros bűnöző társát

motoros(210x140)(1).jpg (motorbaleset, motoros, )
motoros(210x140)(1).jpg (motorbaleset, motoros, )
A férfi több bűncselekmény elkövetését is beismerte.

Elfogták a pénteki, Kolosy téren elkövetett, halálos balesettel végződő motoros lopás egyik elkövetőjét – tudta meg a Magyar Nemzet. A férfit kedden vették őrizetbe a nyomozók, aki társaival együtt sorozatosan fosztott ki autósokat a közelmúltban Budapesten, a budai oldalon. A 37 éves tolvaj kihallgatásakor elmondta, részt vett a tragédia előtti “akcióban”.

A rendőrség több hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmény ügyében nyomoz, a vizsgálatot a II. kerületi kapitányság folytatja. Ez azt is jelentheti, hogy a környéken az utóbbi időkben elkövetett támadások egy csoporthoz köthetők. A banda a jelek szerint az úgynevezett olasz módszert alkalmazta: Itáliában gyakran fosztják ki az óvatlan turistákat a motorokon közlekedő tolvajok, akik a támadások után pillanatok alatt el tudnak tűnni robogóikkal a helyszínről.

A Blikk információi szerint a banda három járművel – egy fekete gyorsasági motorral, egy ezüst színű, nagyméretű robogóval és egy krosszmotorral – portyázott Buda forgalmas közlekedési csomópontjainál. Általában párban jártak, és a piros lámpáknál várakozó kocsik között lassan előrehaladva szemelték ki áldozataikat. Ha táskát, pénztárcát láttak egy-egy autóban, akkor egy gyújtógyertyával törték be annak ablakát, majd eltűntek a zsákmánnyal. Más esetekben egyikük lerúgta a kiszemelt autó visszapillantó tükrét, ezzel elterelve a sofőr figyelmét, társa pedig kinyitotta a le nem zárt ajtót, kivette az értékeket, majd járműveikkel együtt menekültek el a helyszínről.

Mint ismert, a balestet péntek délután történt Budapest III. kerületében, a Kolosy térnél. Kiderült, a motoros nem sokkal a tragédia előtt bűncselekményt követett el, meglopott valakit a Zsigmond térnél. A kétkerekű az előtte várakozó kocsi alá csúszott, a mögötte lévő autós “lökte meg”. A vétkes jármű a történtek után áttért a szemközti sávba, és nekiment egy másik kocsinak, amely így karambolozott a mögötte haladó autóval is. A motorost a mentők kórházba szállították, de hiába küzdöttek érte. Kiderült, a sofőr aki nekiment, az a nő volt, akit nem sokkal korábban meglopott. Az autós követte, bántani azonban nem akarta.

A rendőrség egyébként néhány napja közzétette a térfigyelő kamerák képeit, melyeken az eset szemtanúi láthatók, tisztázni szeretnék ugyanis a részleteket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik