Közélet

Részegen, kölcsönvett kocsival balesetezett a kamaszlány

női sofőr (visszapillantó, sofőr, autós, )
női sofőr (visszapillantó, sofőr, autós, )

A fiatal a bozótosban landolt. Neki nem esett baja, de a kocsi megrongálódott.

A 17 éves lánynak nem volt jogosítványa, de egyszer-kétszer ült már a volán mögött. Korábban a rendőrök egyszer már megbüntették őt és férfi ismerősét, mert jelenlétében engedte a lánynak hogy vezessen. Ám a kamasz ezúttal nem várta meg, hogy édesanyja volt élettársa felébredjen és felügyelje próbálkozását.

Mivel szabad bejárása volt a férfi szomszédban álló házába, azt is tudta, hol tartja slusszkulcsot, így elvitte a kocsit. Nem foglalkozott vele, hogy több okból sem vezethetné az autót. Nem elég, hogy nem volt vezetői engedélye, alkoholt fogyasztott. Ennek tükrében a „siker” nem maradt el: a lány a bozótosban kötött ki a kölcsönvett járművel. A történtek után a kocsit a helyszínen hagyta, majd a férfi lakásába ment és lefeküdt aludni. Neki nem esett baja, viszont az autó megrongálódott, a kár 40 ezer forint.

A tulajdonos reggel hiába kereste a kocsiját, nem találta.  A lánytól várt magyarázatot, aki bevallotta, elkötötte az autót és balesetet szenvedett.

A 17 éves lány ellen jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés miatt indult eljárás.

A hétvégén egy 13 éves sofőr miatt is intézkedniük kellett a rendőröknek. A fiú egy jobbra ívelő kanyar után csúszott ki és végül a vízelvezető árokban landolt. Az autóban három felnőtt is utazott, ők mindannyian megsérültek, egyikük ráadásul súlyosan. A gyereknek nem esett baja.  A rendőrség az eset kapcsán hangsúlyozta: a közút nem tanpálya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik