Közélet

Földalatti rejtekhelyen bújt el a zsaroló nehézfiú

zsarolo-hajduszoboszlo(960x640).jpg (zsarolók, terrorelhárítók)
zsarolo-hajduszoboszlo(960x640).jpg (zsarolók, terrorelhárítók)

A társaság bottal és késekkel fenyegetőzőtt, halálra rémült kiszemeltjüket súlyos milliókkal rövidítették meg. Egyiküket a kommandósok végül a föld alól húzták elő.

Egy kisvárdai férfi tett feljelentést a rendőrségen, miután elvették a pénzét. Elmondása szerint előző este azért utazott Hajdúszoboszlóra, hogy pénzt hitelezzen egy ismerősének. A kölcsönügyletet „ügyfele” házában bonyolították, ám egyezkedés közben megjelent több, bottal és késsel felfegyverkezett férfi. A társaság elvette a kölcsönnek szánt ötvenezer dollárt és a több mint hatmillió forintot, azt mondták, megvizsgáltatják a bankjegyeket, valódiak-e.

A 43 éves hitelezőt ugyan nem bántották, de a férfi félelmében nem mert ellenszegülni. Amikor a házban lévők nem figyeltek rá, kiszaladt autójához és egyenesen a rendőrségre hajtott.

A nyomozók beazonosították a négy szabolcsi tettest. Kettejükről tudták, hogy korábban sem riadtak vissza fegyver használatától, ezért elfogásukhoz a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték.

A TEK egységei az egyik zsarolót még a kommandósok számára sem szokványos körülmények között fogták el lakhelyén. A családtagok – bár eleget tettek a felszólításnak, és elhagyták a házat – megpróbálták félrevezetni a terrorelhárítókat szerettük hollétével kapcsolatban. Az egyébként letöltendő börtönbüntetése miatt is körözött bűnöző mindvégig a házban volt, a bevetési egység tagjai a nappali alatt, egy földbe vájt rejtekhelyen bukkantak rá.

(police.hu)

A föld alá bújó férfi három cinkostársa sem úszta meg, őket is elkapták. Az ötödik zsarolót azonban még keresik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik