Közélet

Brutális balesetek péntek reggel

baleset (baleset, házfalnak ütközött)
baleset (baleset, házfalnak ütközött)

Három ember meghalt, amikor teherautók ütköztek Körmendnél. A tűzoltók szerint jeges volt az út, a közútkezelők szerint nem. Kulcsnál nyolcan sérültek meg egy karambolban.

 

Egy lengyel, egy magyar és egy szlovák 2,5 tonnás teherautó ütközött össze a 86-os főúton, Körmendnél. Három ember életét már nem lehetett megmenteni.

Az MTI helyszínről származó, meg nem erősített információi szerint a baleset úgy történt, hogy az egyik teherautót a másik vontatására készítették elő, eközben a harmadik hátulról beléjük rohant, elgázolva a műveletet irányító, az úttesten álló két embert, valószínűleg az egyik teherautó utaskísérőit. A harmadik áldozat feltehetően az ütköző jármű utasa.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyletese azt mondta:  pontosan nem tudni, miért ütközött a három jármű, de a jegesedés miatt értesítették a közútkezelőt.

Az MTI érdeklődésére Kiss György, a Magyar Közút Vas Megyei Igazgatóságának ügyeletese közölte: kizártnak tartja, hogy jeges lenne az adott útszakasz, a burkolat szavai szerint száraz, helyenként legfeljebb sónedves lehet. Hozzátette: a baleset a körmendi körforgalom közelében történt, ezen a szakaszon pedig az éjszaka folyamán sószórást végeztek.

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset helyszínén várhatóan délig tartják fenn az útzárat, a forgalmat elterelik.

Baleset a 6-oson is

Súlyos baleset történt a 6-os főúton is, Kulcsnál. Hatan súlyosan, ketten könnyebben sérültek, amikor két autó karambolozott Kulcs és Adony között. A sérültekért mentőhelikopter is érkezett. A helyszínelés miatt teljes útzár van, kerülni az M6-os autópálya felé lehet.

Téli gumit vizsgálnak

A téli idő miatt három helyen razziáznak ma a rendőrök a főváros útjain. A rutinellenőrzésen kívül azt is megnézik, van-e a kocsikon téli gumi, és fagyálló folyadék van-e a tartályban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik