Közélet

Nem véletlen ömlött a gáz Szolnokon

gazora(960x640)(1).jpg (gázóra, )
gazora(960x640)(1).jpg (gázóra, )

Hogy mi volt a cél, nem tudni, de az biztos, hogy valaki kilopta a gázóra belsejét.

A rendőrök, a katasztrófavédők és a gázszolgáltató munkatársai szerdán kaptak riasztást a megyeszékhelyen. A kitelepítés a kilenclakásos társasházban tizenkét embert érintett. A ház előtti utat a gázömlés megszüntetéséig lezárták.

Kiderült, hogy nem csőtörés vagy véletlen szivárgás okozta a gondot: valaki kiszerelte és elvitte a társasház gázcsapjának a belsejét. A tolvajok nemcsak magukat, de a társasházat és a szomszédos épületeket is veszélyeztették. A rendőrség közveszélyokozás miatt indított eljárást, a bűncselekménynek még nincs gyanúsítottja.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közben arról számolt be, hogy a szentendrei járőrök még augusztusban két beszélgető férfira figyeltek fel egy áruház parkolójában, akik miután meglátták a járőrautót, hirtelen lecsapták a mellettük parkoló kocsik csomagtartójának tetejét. Ez gyanús lett a járőröknek, ezért intézkedés alá vonták az 51 éves gödöllői és 38 éves szentendrei férfit. A csomagtartókból egy szétszerelt, valamint egy, még gázszagot árasztó gázóra is előkerült. Az egyik gépkocsiból tucatnyi plombanyomó fej és a gázórák manipulációjához is használható szerszám került elő.

A nyomozók kiderítették, hogy a megye több településén is manipulálták az órákat, ezért csalással gyanúsították meg mindkettőjüket. Összesen 16 embert gyanúsítottak meg azzal, hogy a gázórájukat direkt megbütyköltették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik